20. toukokuuta 2007

Bulp-indeksi

Mun bulp-indeksi on yli sata. Tää indexihän mittaa sitä, kuin monen desibelin molskahdus keskimäärin kuuluu kun hyppää rapakkoon. Lisäks mä olen teheny vertailevaa tutkimusta kaikkien niitten pelto- ja mettäojien välillä joita mummin reviiriltä löytyy. Erityisesti täs tutkimukses on otettu huomioon ojanpohjien sedimenttikoostumuksen vaikutus bulp-indeksiin, sekä tehty aistinvaraista arviointia eri plutakkolaatujen veden juotavuudesta.

Kaikist suurimmat splash-kertoimet täsä tutkimuksesa tuli siittä, ko mää kamppasin ton mun apumiähen (bernipoika Simpan siis) täyestä vauhista selälleen. Keskelle pellolla lilluvaa savista rapakkoo. Mamma nauro iha räkänä. Mut ei naurannu kauaa. Mähän aattelin ettei ny savivettä valuvaa berniä voi pihaanka tuoda. Se pitää kuivata. Niinpä me vilahdettiin Simpan kaa latoon piehtaroimaan oljisa. Kyl Suomi-Filmiki tietää kuin ihanaa se ladosa kieriskely nuoren uroxen kans on!

Mut ei tää tähän lopu. Mamma vei mut suihkuun, ja sit ton savi-Simpan. Mut Simppa ei tykkää suihkusta. Niinhän siin sit kävi, ett se karkas kesken pesun kylppäristä olkkariin. Ja ravisteli ittesä aika perusteellisesti. No mummin olkkari siinä sitte yltä päältä roiskeisa. Ett sellane aamu.

Terveisin, La Armi