30. toukokuuta 2009

Matikkaa

Kaikkiin tehtäviin on vastattava:

1) Oletetaan taso, jonka pinta-ala on 160cm x 220cm = 35200cm2 eli neliösenttii. Tasolle asetetaan 200 kg:n painoinen massa. Tasoon kohdistuu siis painoo 0,00568 kg/neliösentti. Kuinka vahva mamman sängyn tulee siis olla kannatellakseen näin rankan kuorman?

Me siis päästiin viimme yönä nukkuun tonne ulukohuoneeseen. Taino aittaan tai mikäse nyt sit onkaan. Me Ansan kaa kiilattiin mamma heti meijjän välliin, vähän niinko (rasvanen) pihvi ois rottispurilaisesa. Simppa sitt jossain vaiheesa yötä täytti sen tilan, mikä meiltä jäi. Jotenki me oli koko jengi kuiteski ajauduttu ihan diagonaaliin. Mää eppäilen, että Ansa on taas pukittannu ja ängenny koko porukan vinnoon.

2) Oletetaan metsäpolku, ja 5,8 m polun varrelta metsään päin oletetaan jonkun ihmislenkkeilijän jättämä läjä Ainetta. Tätä Ainetta levitetään 2,9 mmol potenssiin kymmene elikkäs kansanomaisesti sanottuna "reilu sipaisu" mun korvan taa ja rintamukseen. Se siis, mitä mä (ja Ansa) eio ehitty hotkii menemään. Kysymys kuuluu: mikä on mamman äänennopeus ja -taajuus sen kiihtyessä nollasta 200 desipeliin /se ?

3) Montako kertaa kotimatkan aikana mamma ehtii oksentaa autoon, jos matkaa on 9,75 km ja mamman keskinopeus on 62 km/h?

4) Montako litraa Fairya (myös Pirkka- ja Rainbow-versiot käy) tarvitaan rottweilerin pesemiseen, jos rw:n tilavuus on >2,375 kuutiodesilitraa syötyä paskaa, ja kuorrutekerroksen paksuus keskimäärin 2,1 cm?

Ja vielä jokerikysymys:

5) Mistä syystä mamma meinaa, ett meilä eio ens yönä mittään asiaa sen viekkuun nukkumaan?

Terveisin, La Armi